ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΤΥΠΟΥ 1

O διαβήτης τύπου 1, αυτοάνοσης αιτιολογίας, χαρακτηρίζεται από ανεπάρκεια παραγωγής από το σώμα ινσουλίνης, μίας ορμόνης απαραίτητης για τη ζωή.

Η θεραπεία στηρίζεται στην υποκατάστατης της ορμόνης που λείπει (ινσουλίνης) με μια προσπάθεια “μίμησης” της φυσιολογικής λειτουργίας του σώματος.

Είναι το πλέον σύνηθες ασθενείς με τύπου 1 διαβήτη τόσο στην αρχή της διάγνωσης, όσο και μετά από χρόνια συνύπαρξης με τη νόσο, να αισθάνονται αγχωμένοι , κουρασμένοι ή κ απογοητευμένοι.

Στοχεύοντας πάντα στη σωστή εξατομικευμένη προσέγγιση, την κατάλληλη εκπαίδευση, κ την επιλογή νέων τεχνολογιών (νέες ινσουλίνες, συστήματα παρακολούθησης γλυκόζης, αντλίες ινσουλίνης), θα πετύχουμε μαζί την καλύτερη δυνατή ρύθμιση επιπέδων σακχάρου με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας.

Γνωρίζετε ότι;

Η γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη (ΗbA1c) ειναι μια εργαστηριακή εξέταση που καθορίζει το μέσο όρο επιπέδων σακχάρου τους τελευταίους 2-3 μήνες.

Η φροντίδα της στοματικής υγείας και η επίσκεψη στον οδοντίατρο είναι ιδιαίτερα σημαντικές στα άτομα με Διαβήτη.
Ο Διαβήτης είναι γνωστός απο την αρχαιότητα. Ο Αιγυπτιακός “πάπυρος Ebers” αποτελεί το αρχαιότερο εύρημα στην παγκόσμια ιστορία όπου περιγράφεται το νόσημα. Χρονολογείται στα 1550 π.Χ.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

Loading...